Salată de hrișcă cu fasole roșie și legume

Ingrediente:

Reteta Salată de hrișcă cu fasole roșie și legume
  • 1 cană de 250 ml de hrișcă (se găsește la plafar sau în supermarket)
  • 1 conservă de fasole roșie
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 roșie mare sau 5 roșii cherry
  • 1 castravete (jumătate de castravete Fabio)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare și piper după gust

Preparare :

1.     Se pune hrișca la înmuiat într-un bol cu 4-5 căni de apă și se lasă 2-3 ore (sau de seara până dimineața).

2.     După ce hrișca e hidratată, se scurge de apă și se amestecă cu legumele tăiate mărunt, cu zeama de lămâie și cu fasolea din conservă (scursă de zeamă și spălată în prealabil).

3.     Se servește ca atare sau ca și garnitură lângă carne/pește și se păstrează foarte bine la frigider câteva zile.

Sursa: https://irinapopescu.ro/salata-de-hrisca-cu-fasole-rosie-si-legume/

Leave a Comment