Investigatii

Analiza corporala prin bioimpedanta

Analiza segmențială corporală prin bioimpedanța o realizăm cu analizorul profesional de greutate Tanita MC 780 MA. Acest analizor special încorporează o tehnologie superioară cu scanare pe trei frecvențe.  Aparatul Tanita permite evaluarea distribuției grăsimii, masei musculare și apei pe fiecare segment având capacitatea de a decela apa intracelulara și pe cea extracelulară, precum si masurarea grasimii viscerale.

Analiza este importantă pentru stabilirea unor obiective corecte, pentru găsirea soluției optime în ceea ce privește nutriția și pentru monitorizarea cu acuratețe a progresului.

Rata metabolică de repaus

Testarea ratei metabolismului de repaus prin metoda calorimetriei indirecte, folosind Q-NRG, este o analiza de mare acuratețe. Este o metodă non invazivă, care ne furnizează informații precise legate de necesarul caloric al fiecărui pacient.

Controlul greutății și, în mod special, pierderea în greutate se realizează diferit de la o persoana la alta. Există numeroși factori care influențează controlul greutății: obiceiurile alimentare, nivelul activității fizice, calitatea somnului, consumul de alcool, calitatea alimentelor, nivelul hidratării, etc. Dar… lista trebuie să înceapă, întotdeauna, cu rata metabolismului de repaus!

Fundamentarea planului de nutriție și a consilierii nutriționale pe o rată metabolismului de repaus evaluată precis este importantă pentru setarea corectă a obiectivelor și a așteptărilor și, implicit, pentru menținerea motivației pe parcursul procesului de slăbire.

Investigații nutrigenomice

Nutrigenomica este domeniul nutriției care explică varietatea de răspunsuri apărute la diferiți indivizi sau la nivelul unei populații în condițiile aplicării aceleiași diete. Nutrigenomica explică felul în care diferiți componenți alimentari pot afecta expresia genelor prin amplificarea expresiei lor sau dimpotrivă prin supresia genică.

Nutrigenomica are aplicații directe în domeniul prevenției multor boli. Obezitatea este una dintre afecțiunile în care nutrigenomica poate ajuta semnificativ. Cunoscând care nutrienți și alimente au un impact pozitiv sau negativ, putem controla declanșarea sau manifestarea ei.

Studiul funcțional al microbiotei colonului

Microbiota umană este formată din trilioane de celule, inclusiv bacterii, virusuri și ciuperci. Microbiota este importantă pentru nutriție, imunitate și pentru efectele asupra creierului și comportamentului. Perturbarea echilibrului normal al microbiotei conduce la apariția bolilor cronice, a obezității, a depresiei, etc. Studiul funcțional al microbiotei colonului este indicat în special celor care vor să acționeze pentru protejarea sănătății lor, care suferă de oboseală cronică, au boli digestive, boli sistemice inflamatoare sau autoimune. 

Testul NEUROSPOT

Stările de anxietate și depresia sunt asociate deseori cu un deficit de serotonină, “hormonul fericirii” așa cum mai este numit, dar pot fi în egală măsură și expresia unui exces de adrenalină sau glutamat. Lipsa de motivație, dificultățile de concentrare și oboseala pot avea drept cauză secretarea unei cantități insuficiente de dopamină, de noradrenalină ori de cortizol. Sindromul premenstrual se poate manifesta ca urmare al deficitului de GABA, neurotransmițător considerat sedativul natural al corpului, implicat și în prevenirea suprastimulării și reglării tensiunii arteriale. DHEA, supranumit și hormonul anti-îmbătrânire, este direct răspunzător de simptomele specifice premenopauzei și menopauzei.

Cele mai recente tehnici de laborator permit evaluarea cantitativă exactă a nivelului acestor neurotransmițători și hormoni de stres. Astfel, se identifică dezechilibrele existente și se creează premisele unui tratament țintit pentru eliminarea cauzelor simptomelor enumerate.

Principalul avantaj al acestei abordări este evitarea introducerii premature a tratamentelor bazate de anxiolitice, somnifere, antidepresive sau de substituție hormonală.

Ce simptome indică un dezechilibrul al neurotransmițătorilor și hormonilor de stres?

 • iritabilitate, anxietate, depresie;
 • oboseală, epuizare, sindromul burnout;
 • tulburări de somn;
 • lipsă de motivație;
 • dificultăți de concentrare, schimbări de dispoziție;
 • probleme de învățare și memorie;
 • supraponderabilitate, dificultate în pierderea în greutate;
 • diabet, poftă de dulce;
 • sindrom premenstrual;
 • simptome specifice premenopauzei și menopauzei;
 • dureri de cap, migrene;
 • constipație, diaree, sindrom de intestin iritabil.

Testul NEUROSPOT măsoară nivelul la care se află neurotransmițătorii și hormonii de stres, pe baza unei probe de urină și a unei mostre de salivă.

Rezultatele testului pe baza căruia poate fi diagnosticat stresul cronic, sunt însoțite de recomandări post-testare pentru configurarea unui tratament personalizat în vederea restabilirii echilibrului neurotransmițătorilor și a hormonilor de stres: tratamente naturopate, substanțe adaptogene, cofactori de sinteză a neurotransmițătorilor, uleiuri esențiale, vitamine, minerale, micronutrienți și amino-acizi, probiotice.

Brosura Neurospot

Model rezultat Neurospot

Teste Immupro de intolerante alimentare

Cu testele Immupro, totul este făcut special pentru tine: diagnosticare precisă și abordare personalizată pentru tratarea cauzelor, nu a simptomelor. Totul datorită analizelor de laborator pe baza celor mai avansate tehnologii biomedicale.

Testul Immupro

 • afecțiuni gastrointestinale
 • boli autoimune
 • afecțiuni ale pielii
 • obezitate
 • dureri cronice
 • oboseală cronică
 • depresie

Testul de intoleranță la histamină

 • probleme gastrointestinale
 • migrene
 • afecțiuni dermatologice
 • probleme cardio-vasculare
 • astm

Tarife investigații

Test FlorInScan1.300 RON
Test FlorInScan Plus1.700 RON
Test Genova (GI Stool)3.800 RON
Determinare Zonulina300 RON
Determinare paraziti400 RON
Determinare histamina350 RON
Intolerante Alimentare Impuro Basic (90 alim)1.180 RON
Imupro Basic Plus (180 alim)1.900 RON
Imupro Complete (270 alim)2.340 RON
Neurospot Basic1.740 RON
Neurospot Plus2.000 RON
ADN1 Woman Health Pharmacogenetics820 Euro
ADN2 Healthy Life+Pharmacogenetics770 Euro
Teste nutrigenetic MUHDO2900 RON
Test Mini microbiom1600 RON
Test Midi1860 RON
Test SIBO900 RON