Echipa noastră

Dr. Adina Trandafir

Doctor în genetică
Consilier nutrigenomică
Consilier nutritional si specialist in siguranta alimentara
Consilier nutritional Metabolic Balance®.

Întreaga mea carieră științifică am fost convinsă că ereditatea este importantă, în unele cazuri cea mai importantă. După mulți ani de studii și un doctorat în genetica medicală încep sa îndulcesc tonul. Spre surprinderea mea, am început să consider că ceea ce îi oferi în mod direct organismului este mai important. Ba chiar, uneori, poate modifica ereditatea.
Deci, indiferent de ereditate, să nu deznădăjduim. Să tratăm organismul nostru ca pe un dar de preț care trebuie îngrijit și iubit.
După finalizarea unui masterat în nutriție a apărut, ca o răsplată și totodată ca un răspuns la toate întrebările mele, programul de nutriție metabolic balance®. Nici nu știu daca îl pot defini: este un stil de viață, un program de nutriție echilibrată și, mai ales, o sursă de energie și fericire. Când ne simțim bine și echilibrați, putem face orice, putem înțelege orice, putem dărui celor din jur iubire și echilibru.
Dacă este un obiectiv important pentru tine să adopți o nutriție sănătoasă care să îți dea un plus de energie și să îți îmbunătățească semnificativ calitatea vieții, te invit să mă contactezi telefonic sau să lași un mesaj completând formularul de mai jos. 
Lucrând într-o echipă multidisciplinară alături de medici care sunt, la rândul lor, consilieri metabolic balance® poți beneficia de toate competențele de care ai nevoie pentru a face tranziția la un stil de alimentație perfect echilibrat.
Din experiența proprie, avantajele când treci la stilul de viață metabolic balance® sunt pe mai multe planuri: estetice, de sănătate, nivelul de energie.

Dr. Ștefan Busnatu

Medic specialist cardiolog
Detalii despre mine

Numele meu este Ștefan Busnatu, sunt medic cardiolog, doctor în științe medicale, Prodecan cu probleme studențești la Facultatea de Medicină – U. M. F.  “Carol Davila” și tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, membră a Societății Europene de Cardiologie. 

Îmi doresc să vă pot ajuta să vă păstrați sănătatea.

Dr. Smaranda Rosioru

Medic specialist diabet, nutrititie si boli metabolice

Dr. Georgiana Ozana Tache

Medic primar recuperare medicală; Doctor în științe medicale – tema vizand terapia diabetului zaharat; Competență ecografie, consilier Metabolic Balance®.

Dorim, visăm, vorbim zilnic despre un stil de viață sănătos. Face parte din viața noastră. 

Dar ce înseamnă un stil de viață sănătos? Greutatea ideală, frumusețe, alimentație sănătoasă, nutriție corectă, activități recreaționale menite să ne destreseze, mișcare și sport, socializare? Fiecare sau toate acestea împreună? 

În calitate de medic, credeam că am găsit răspunsul: mișcarea! Știi care era sloganul meu? Ți-ai cumpărat o mașină, plimbă-te cu ea, că altfel ruginește! Până la un punct, există o asemănare cu corpul uman. Pentru ca mașina să se miște, are nevoie de combustibil calitativ. 

Consider că misiunea mea este să îi ajut pe cei interesați să găsească cel mai bun combustibil pentru ei. Ca să le  ofere sănătate, echilibru energetic, longevitate, să îi ajute să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat un stil de viață sănătos. 

 Am o recomandare așadar. Să încercăm împreună programul inovativ de nutriție naturală prin care poți ajunge la greutatea dorită și o poți întreține pe timp îndelungat. Fără înfometare, fără medicamente sau suplimente alimentare, fără riscul apariției efectului yo-yo sau alte riscuri de îmbolnăvire. Metabolic Balance presupune un plan nutritiv, adaptat perfect metabolismului fiecărei persoane. Slăbim mâncând, dar mâncăm inteligent, iar medicul oferă în permanență sprijinul. 

Dacă ești supraponderal, diagnosticat cu sindromul metabolic, ai încercat deja diete/cure ineficiente sau ți s-au prescris medicamente care să completeze un regim alimentar deficitar mesajul meu pentru tine este următorul: Mișcare și nutriție echilibrată! Îți sunt alături cu un plan de nutriție personalizat nevoilor tale! 

Dr. Irina Mischie

Medicină de familie, Competență ecografie generală, consilier Metabolic Balance®.

Nașterea unui copil este, cu siguranță, evenimentul cel mai fericit în viața oricărei femei. Pentru mine așa a fost, dar mi-a adus și disconfortul kilogramelor în plus. Medic fiind, am încercat să pun în practică cunoștințele științifice pentru a regla situația. Dar cu fiecare dietă încercată, ajungeam într-un moment de blocaj, pe care nu puteam să-l depășeșc singură, acumulând din nou kilogramele pe care le pierdusem cu atâta stăruință.  
Atunci am avut norocul să întâlnesc o colegă care era consilier Metabolic Balance. De la ea am aflat despre acest program inovativ de nutriție naturală care echilibrează hormonal organismul. Am hotărât să urmez programul cu susținerea ei și în scurt timp am început să înțeleg cum cunoștințele mele medicale se potriveau perfect cu principiile metodei. Am început să slăbesc fără mari eforturi, pentru că aveam mereu susținerea ei, dar și un set de reguli clare și ușor de urmat.

Metabolic Balance a schimbat viața mea, a soțului și celor trei copii. Exemplul meu a fost inspirație pentru copiii mei, iar acesta a fost cel mai mare premiu pe care l-am primit de la Metabolic Balance.

Totuși ceva a ramas neîmplinit. Zi de zi mă întâlneam în cabinet cu pacienții mei, carora doream să le ofer consiliere în nutriție. Astfel am decis să devin consilier, cu credința ca majoritatea bolilor de care sufereau ei aveau la baza dezechilibrele alimentare pe termen lung.

Îmi doresc să-i ajut pe oameni să-și păstreze sănătatea, să-și restabilească echilibrul și pofta de viață. Misiunea mea este să susțin mamele care vor să facă schimbări în stilul lor de viață, să-și recapete silueta, energia și starea de bine, astfel încât să devină un model pentru copiii lor. Cred cu tărie că femeile pot fi adevărate locomotive pentru familiile lor și le voi susține pas cu pas spre un stil de viață sănătos, plin de vitalitate, printr-o menținere corectă a greutății pe termen lung. 

Natalia Vstavskaia

Dietetician- nutritionist acreditat/licentiat

Facultatea de Medicină și Științe Biologice

Consiliere nutritională (diete personalizate)

HoReCa Consulting. Culinary masterclasses/workshops.

Consider că, medicina viitorului va trata si preveni multe boli prin nutriție.

Nutriția este esențială si fundamentală la orice vârstă.  Echilibru  nutrițional și alegerile alimentare trebuie să fie corecte.

Scopul meu este de a promova pattern-uri alimentare sănătoase pentru toată familia. 

Abordarea științifică și pasiunea mea pentru nutriție te vor ajuta să-ți remodelezi atât corpul, cât și gândirea pe termen lung. 

“Vreau să slăbesc” este scopul și dorința multor oameni, iar îndemnul meu pentru ei este să-și fixeze obiective realiste prin adaptarea conștientă a unui alt stil de viață și al unui comportament alimentar corect.

Dr. Anamaria Matei

Medic specialist medicina de familie, Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, consilier Metabolic Balance®.

La fel cum în cabinet caut pentru pacienții mei cele mai simple și de calitate soluții și din punctul de vedere al alimentației recomand pacienților să respecte câteva principii simple.
Primul principiu este cel al echilibrului. Ce mâncăm și cât mâncam stă la baza sănătății noastre.
 
De ce am ales metabolic balance® ca program de nutriție
Ca medic, am ajuns la convingerea că nutriția este cea mai importanta armă pentru păstrarea sănătății. Doar o nutriție echilibrată și personalizată în funcție de situația medicală a fiecărei persoane poate sta la baza unei prevenții primare și secundare eficace.
Am ales programul metabolic balance® deoarece oferă acest grad ridicat de personalizare, bazat pe probele de laborator, istoricul medical și preferințele alimentare individuale. 
Am încredere în acest model de alimentație sănătoasă întrucât este bazat pe o metodă solidă, testată. Soluția a funcționat pentru mine și mi-a oferit suficientă flexibilitate pentru a nu o resimți ca pe o limitare. Dimpotrivă, plusul de energie mi-au asigurat o productivitatea mai bună și un stil de viață superior.

Alex Maftei

Nutritionist – Dietetician licențiat

Fost practicant al sportului de performanta, cu activitate in natatie si pentatlon modern, am absolvit  specializarea nutritie si dietetica din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Tirgu Mures, urmand  finalizarea studiilor de masterat in nutritie sportiva la universitatea Leeds Beckett din Marea Britanie. Din perspectiva de fost sportiv, am avut ocazia de a experimenta consecintele mai putin favorabile ale unei alimentatii neadecvate asociate sedintelor de antrenament.

In spatele atletilor de inalta performanta se afla o echipa multidisciplinara care conlucreaza spre atingerea obiectivelor sportive comune, nutritia fiind astfel o componenta esentiala atat in pregatire cat si in competitie. Beneficiile pe care nutriţia le exercită asupra sănătăţii şi a performanţelor sportive sunt cunoscute pe scară largă indiferent de practica sportivă desfăşurată şi reprezintă una dintre strategiile de bază în decursul diferitelor etape de pregătire în care sportivii se afla.

Daca obiectivele dvs sunt reprezentate de pierderea tesutului adipos, cresterea masei musculare, sau pur si simplu facilitarea procesului de refacere intre sedintele de antrenamente si/sau competitii, nu ezitati sa ma contactati. De asemenea, daca frecventarea salilor de forta a devenit o parte a rutinei zilnice, sunteti sportiv amator sau profesionist iar pe lista prioritatilor a aparut o competitie la care urmeaza sa participati, va invit sa ma contactati.

Dr. Greta Niță

Medicină Primară Medicina Muncii, Homeopatie, consilier Metabolic Balance®.

În ultimii ani, la cabinet veneau tot mai mulți pacienți dorind un tratament naturist pentru colesterolul și trigliceridele sanguine crescute, pentru că, deși respectau regulile unei alimentații sănătoase, valorile scădeau foarte puțin sau rămâneau la fel.
Homeopatia fiind un tratament individualizat, pe baza simptomelor clinice și nu a unor analize de sânge modificate, nu puteam decât să le recomand un consult la nutriționist.

În acest context, în 2017, am participat la un seminar unde au fost prezentate principiile generale ale programului de nutriție metabolic balance®. A fost “dragoste la prima… întâlnire”! Ce am auzit mi-a adus aminte de copilărie, de cum mâncau părinții mei și cum mâncam, noi copiii, atunci.

În plus, am aflat că este o alimentație strict individualizată și am găsit astfel asemănarea cu homeopatia, care este un tratament naturist, dar individualizat.

Am urmat apoi cursul pentru consilieri și așa a început o nouă etapă în muncă mea. Este o mare satisfacție să mă pot bucură alături de pacienții mei de rezultatele obținute prin consiliere nutrițională, prin tratament homeopat sau prin îmbinarea ambelor.

Activitate medicală:
Medic primar Medicina Muncii la Institutul de Sănătate Publică București, secția Medicina Muncii, compartiment Ergonomie (1990 – 2006)
Medic primar Medicina Muncii și medic Homeopatie în sectorul medical privat (2006 – 2014)
Medic Homeopatie în sectorul medical privat din (2014 – prezent)

Dr. Steluța Boroghină

Medic primar pediatru, Medic specialist gastroenterologie pediatrică, consilier Metabolic Balance®.

M-am confruntat cu probleme de greutate încă din copilărie, la fel și copiii mei. Știu din propria experiență cât este de dificil să găsești experți din domeniul medical specializați în nutriție pediatrică!

Pe de altă parte, ca medic și cadru didactic universitar, am înțeles cât de importantă este educarea copiilor și părinților pentru adoptarea, cât mai precoce în viață, a unui stil de viață echilibrat. Astfel, șansele copiilor să devină adulți fără riscuri de îmbolnăvire (sindromul metabolic) sunt mult mai mari. Este un aspect esențial pentru formarea de adulți sănătoși, independenți și cu putere de muncă. Părinții, la rândul lor, vor avea putere să își ajute copiii să se bucure de compania lor, fără probleme de sănătate.

O nutriție și un stil de viață corect face posibilă apropierea membrilor familiei prin împărtășirea unui set comun de valori cu impact în viața de zi cu zi: preferințele alimentare, activități sportive făcute împreună, plimbări, etc.

Pentru mine decizia să devin consilier Metabolic Balance a fost, așadar, o dezvoltare profesională venită din dorința de a suplini lipsa unor profeșioniști reali în domeniul nutriției pediatrice și din necesitatea unor campanii reale pentru prevenție la vârste timpurii.

Cred cu convingere că un stil de viață sanătos, adoptat la o vârstă timpurie, este premisa formării unor adulți cu riscuri medicale mai mici și cu mai puține probleme medicale pe parcursul vieții. Metabolic Balance este un program de nutriție și un stil de viață care se potrivește perfect cu această viziune.

Carmen Busi

Psiholog psihoterapeut clinician, Specializare psihoterapii cognitiv-comportamentale, Specialist în hipnoterapie

Cred cu putere că relația terapeutică este un dar pentru fiecare dintre noi, este calea corectă spre tine , pentru că asa cum spunea Platon „în adâncul sufletului nostru nu putem minți” fiind alături de mine, împreuna, pe poziții de egalitate. Îmi place sa spun că ne luăm de mână o vreme până depășești momentul dificil, iar apoi ne eliberăm mâinile mergând fiecare pe drumul lui. Am înțeles în timp că procesul nu e deloc ușor… pentru că tot acest drum este făcut de tine, uneori mai anevoios, cu lacrimi în ochi, alteori exaltând de bucurie. Rolul meu este de a te ghida în drumul tău… calea o aleg eu… dar munca o vei face tu! Ca psiholog, te însoțesc o vreme, oferindu-ți liniștea emoțională de care ai nevoie și viziunea clară de a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, oferindu-ți timp pentru a te reașeza pe dinăuntru, pentru a-ți analiza și restructura gândurile și comportamentele. În egală măsură, conștientizez că am crescut cu fiecare nouă întâlnire, și le mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit prilej de întâlnire cu ei înșiși și cu mine însămi. Contactul cu cea mai intimă formă a umanității, mi-a permis să înțeleg mecanisme, să văd evoluții, uneori mergând chiar până acolo unde îmi permit să fac predicții comportamentale. Poate de aici ideea că psihologii citesc gândurile :)… nu, nu citim gânduri, însă atunci când înțelegem cum funcționează lucrurile, ne permitem să facem câteva previziuni…
Nu de puține ori, mi-au intrat în cabinet oameni pe fața cărora se citea depresia sau anxietatea, se citea tristețea sau frica, oameni care tocmai suferiseră un atac de panică sau oameni care au venit de mână pentru terapie de cuplu… și am constat că pe toți îi leagă aceleași dorințe, aceleași nevoi comune fiecăruia dintre noi: evoluția, instinctul de a merge mai departe, de a le fi mai bine… Și am reușit împreună!
Așadar pentru mine ești un partener de călătorie. Călătoria ta… călătoria noastră… până când mâinile noastre se vor desprinde și vom putea pleca încrezători fiecare pe drumul lui.

Mamele Andra Maria

Tehnician nutriționist, antrenor de fitness-aerobic, personal trainer, instructor pilates reformer și terapeut trigger point

Mamele Andra Maria este tehnician nutriționist, antrenor de fitness-aerobic, personal trainer, instructor pilates reformer și terapeut trigger point

Laura Oncescu

Farmacist, Technician nutriționist

Sănătatea sufletului și a corpului se definește astăzi în termeni de bunăstare (stare de bine). Este important să ne prețuim corpul și să ne menținem mintea “curată”, alungând gândurile negative, fricile, îndoielile, emoții care pot afecta în egală măsura atât corpul fizic, cât și sufletul.
 
O alimentație echilibrată, capabilă să furnizeze organismului necesarul de macronutrienți, minerale și vitamine, activitățile fizice de orice fel și o perspectivă pozitivă asupra vieții pot influența decisiv calitatea acesteia, asigurând armonia și sănătatea fizică și mentala.
 
Visul meu a fost dintotdeauna să mă dedic în totalitate domeniului nutriției și fitnessului. După 11 ani de activitate în farmacie (am absolvit UMF „Carol Davila” în 2008), am decis că este timpul să fac acest pas. Astfel, am descoperit universul fascinant al stiinței nutriției și cum pot ajuta alți oameni să adopte un mod de viață sănătos.
 
Recent, experiența mea profesională s-a imbogățit cu obținerea certificatului de Instructor autorizat de fitness (antrenor personal) si a atestarii profesionale de Tehnician Nutritionist în cadrul școlii Scandinavia Fitness București.