testimonial nutriscience.jpg

Diana Habuc

Diana Habuc

 

Pana sa intru in programul Metabolic Balance, incercasem de-a lungul anilor nenumarate diete care, pe langa putinele kg pierdute, mi-au stirbit si din increderea ca organismal meu poate, de fapt, sa slabeasca frumos si sanatos. Pentru ca perioadele de dieta erau super restrictive si frustrante si efectul yo-yo era cat se poate de rapid si de vizibil, ajunsesem sa fiu ferm convisa ca pur si simplu asa sunt eu construita, gresit, greoi si ca trebuie sa ma impac cu ideea si cu felul in care ma simteam.

Ma bucur ca nu m-am impacat, insa. Ca dupa atatea esecuri, nu am depus armele si am incercat sa imi schimb stilul de viata. Inainte de M.B nu reuseam (sau nu voiam suficient !) sa imi fac timp pentru a-mi pregati mesele . Eram mereu pe drumuri si masa de pranz aproape ca nu exista sau era reprezentata de o gustare inghitita in graba, intre doua drumuri. Desigur, reversul medaliei era ca seara, ajunsa acasa, eram cumplit de flamanda pentru ca organismul meu era in mare parte insuficient hranit si, prin urmare, mancam ori ce apucam ori cu mult mai mult decat ar fi trebuit. Desi nu ma numaram in categoria consumatorilor de sucuri, dulciuri procesate si mancare nesanatoasa in general, nu reuseam sa pierd kg care imi apasau intreaga viata.

Cand dna Adina Trandafir mi-a propus sa incep programul cantaream 76 kg (la 1,65m) iar lucrul care m-a socat cel mai mult a fost ca varsta metabolismului meu era de 41 ani. Cu 10 ani mai mult decat varsta reala. Analizele nu aratau bine. Nici nu era de mirare ca ma simteam dezastruos. M-au intristat rezultatele, dar m-au si motivat.

Cand, in urma analizelor amanuntite, a sosit planul alimentar super personalizat m-am entuziasmat. Am primit o lista de alimente personala, in functie de analizele facute si de afectiunile mele deja existente, o lista de 8 reguli de respectat,3 propuneri de meniu zilnic si foarte multe explicatii clare si pe intelesul neofitilor, pe care le-am studiat din scoarta in scoarata, ca sa inteleg cum va functiona acest program cat se poate de stiintific.

Propunerile de meniu pe care le-am primit (pentru 3 mese pe zi) nu erau niste feluri de mancare impuse, ci erau reprezentate de niste cantitati foarte exacte din anumite categorii mari de alimente (oua, carne, lactate, legume, fructe, paine etc), din care eu imi alegeam, apoi, in fiecare zi, dupa bunul plac, gust si buget, din lista personala de alimente, ce doream sa mananc. Fiecare propunere de masa continea o cantitate precisa de proteine animale sau vegetale, legume, paine de secara si fructe, in asa fel ca meniul meu zilnic era atat de bogat si variat, incat nu imi venea sa cred ca tin o dieta.

De fapt, Metabolic Balance mi-a schimbat viata pentru ca el reprezinta o schimbare a stilului de viata. Faptul ca a trebuit sa cantaresc zilnic alimentele (constientizand astfel ce si cat mananc), sa invat sa mananc variat, la intervale de timp suficient de mari (sa nu ciugulesc mereu) m-a disciplinat enorm atat fizic cat si mental. In plus, cantitatile si alimentele gandite special pentru corpul si nevoile mele mi-au hranit atat de bine si de corect organismul, incat pot spune cu mana pe inima ca, in aproape doua luni de program, nu mi-a fost niciodata foame si nici nu am suferit de pofte, eu fiind o gurmanda de fel. Necesarul de nutrienti fiind indeplinit zilnic, corpul meu era multumit si nu imi cerea nimic in plus.

Asta pentru ca acest program este stiinta pura si spre deosebire de toate celelalte diete nu infometeaza, nu interzice grupe alimentare, prin urmare nu creeaza frustrari si, ca atare, este sustenabila a la longue. Adica devine stil de viata.

Ma bucur sa spun ca dupa 2 luni de program am pierdut 10 kg, din care 9 doar de grasime. Masa musculara este aproape la fel, fiind desigur mult mai vizibila. Varsta metabolica este acum 21 de ani, ma simt fresh, puternica si zburdalnica tot timpul. In timpul zilei am energie, dorm extrem de bine, ma trezesc fara cafea (o beau doar de dragul gustului si al ritualului), problemele digestive (balonare, tranzit greoi) au disparut iar aspectul tenului este mult imbunatatit. Pe langa toate acestea, mindset-ul meu e complet schimbat. Organismul si mintea mi s-au obisnuit cu acel set de reguli (de bun simt), ma satur usor si repede, stiu ce alimente imi fac bine sau mai putin bine iar in cazul vreunei mese de exceptie (care nu se incadreaza in program) corpul meu se resimte imediat. Drept urmare, este foarte greu sa exagerezi sau sa mananci nesanatos pe termen lung.