Analiza corporală
Rata metabolică de repaus
Investigații nutrigenomice
Studiul microbiotei colonului
Testul NEUROSPOT
Teste Immupro de intolerante
Analiza corporală prin bioimpedanță
Analiza segmențială corporală prin bioimpedanța o realizăm cu analizorul profesional de greutate Tanita MC 780 MA. Acest analizor special încorporează o tehnologie superioară cu scanare pe trei frecvențe. Aparatul Tanita permite evaluarea distribuției grăsimii, masei musculare și apei pe fiecare segment având capacitatea de a decela apa intracelulara și pe cea extracelulară, precum si masurarea grasimii viscerale.
Analiza este importantă pentru stabilirea unor obiective corecte, pentru găsirea soluției optime în ceea ce privește nutriția și pentru monitorizarea cu acuratețe a progresului.
Rata metabolică de repaus
Testarea ratei metabolismului de repaus prin metoda calorimetriei indirecte, folosind Q-NRG, este o analiza de mare acuratețe. Este o metodă non invazivă, care ne furnizează informații precise legate de necesarul caloric al fiecărui pacient. Controlul greutății și, în mod special, pierderea în greutate se realizează diferit de la o persoana la alta.
Există numeroși factori care influențează controlul greutății: obiceiurile alimentare, nivelul activității fizice, calitatea somnului, consumul de alcool, calitatea alimentelor, nivelul hidratării, etc. Dar… lista trebuie să înceapă, întotdeauna, cu rata metabolismului de repaus!
Investigații nutrigenomice
Nutrigenomica este domeniul nutriției care explică varietatea de răspunsuri apărute la diferiți indivizi sau la nivelul unei populații în condițiile aplicării aceleiași diete. Nutrigenomica explică felul în care diferiți componenți alimentari pot afecta expresia genelor prin amplificarea expresiei lor sau dimpotrivă prin supresia genică.
Nutrigenomica are aplicații directe în domeniul prevenției multor boli. Obezitatea este una dintre afecțiunile în care nutrigenomica poate ajuta semnificativ. Cunoscând care nutrienți și alimente au un impact pozitiv sau negativ, putem controla declanșarea sau manifestarea ei.
Studiul funcțional al microbiotei colonului
Microbiota umană este formată din trilioane de celule, inclusiv bacterii, virusuri și ciuperci. Microbiota este importantă pentru nutriție, imunitate și pentru efectele asupra creierului și comportamentului. Perturbarea echilibrului normal al microbiotei conduce la apariția bolilor cronice, a obezității, a depresiei, etc.
Studiul funcțional al microbiotei colonului este indicat în special celor care vor să acționeze pentru protejarea sănătății lor, care suferă de oboseală cronică, au boli digestive, boli sistemice inflamatoare sau autoimune.
Testul NEUROSPOT
Stările de anxietate și depresia sunt asociate deseori cu un deficit de serotonină, “hormonul fericirii” așa cum mai este numit, dar pot fi în egală măsură și expresia unui exces de adrenalină sau glutamat. Lipsa de motivație, dificultățile de concentrare și oboseala pot avea drept cauză secretarea unei cantități insuficiente de dopamină, de noradrenalină ori de cortizol.
Sindromul premenstrual se poate manifesta ca urmare al deficitului de GABA, neurotransmițător considerat sedativul natural al corpului, implicat și în prevenirea suprastimulării și reglării tensiunii arteriale. DHEA, supranumit și hormonul anti-îmbătrânire, este direct răspunzător de simptomele specifice premenopauzei și menopauzei.
Cele mai recente tehnici de laborator permit evaluarea cantitativă exactă a nivelului acestor neurotransmițători și hormoni de stres. Astfel, se identifică dezechilibrele existente și se creează premisele unui tratament țintit pentru eliminarea cauzelor simptomelor enumerate. Principalul avantaj al acestei abordări este evitarea introducerii premature a tratamentelor bazate de anxiolitice, somnifere, antidepresive sau de substituție hormonală.
- iritabilitate, anxietate, depresie;
- oboseală, epuizare, sindromul burnout;
- tulburări de somn;
- lipsă de motivație;
- dificultăți de concentrare, schimbări de dispoziție;
- probleme de învățare și memorie;
- supraponderabilitate, dificultate în pierderea în greutate;
- diabet, poftă de dulce;
- sindrom premenstrual;
- simptome specifice premenopauzei și menopauzei;
- dureri de cap, migrene;
- constipație, diaree, sindrom de intestin iritabil.
Testul NEUROSPOT măsoară nivelul la care se află neurotransmițătorii și hormonii de stres, pe baza unei probe de urină și a unei mostre de salivă. Rezultatele testului pe baza căruia poate fi diagnosticat stresul cronic, sunt însoțite de recomandări post-testare pentru configurarea unui tratament personalizat în vederea restabilirii echilibrului neurotransmițătorilor și a hormonilor de stres: tratamente naturopate, substanțe adaptogene, cofactori de sinteză a neurotransmițătorilor, uleiuri esențiale, vitamine, minerale, micronutrienți și amino-acizi, probiotice.
Teste Immupro de intoleranțe alimentare
- afecțiuni gastrointestinale
- boli autoimune
- afecțiuni ale pielii
- obezitate
- dureri cronice
- oboseală cronică
- depresie
- probleme gastrointestinale
- migrene
- afecțiuni dermatologice
- probleme cardio-vasculare
- astm
TARIFE
- Intolerante Alimentare Impuro Basic (90 alim) - 1200RON
- Imupro Basic Plus (180 alim) - 1950RON
- Imupro Complete (270 alim) - 2400RON
- Neurospot Basic - 1640RON
- Neurospot Plus - 1900RON
- Test nutrigenetic - 1700RON
- Test SIBO - 900RON
- Test Micorbiom Midi - 1850RON
- Malabsorbție /maldigestie /imunitate intestinală - 600RON (poate fi achiziționat doar împreuna cu testul Midi)
- Test zonulină în scaun - 300RON (poate fi achiziționat doar împreuna cu testul MIDI)
- Test histamină în scaun - 300RON (poate fi achiziționat doar împreuna cu testul MIDI)