
Pentru măsurare se folosește o cană de 250 ml.
Pentru preparare este necesar un blender.
Ingrediente:
- 1 cană de lapte vegetal (de orez, migdale, ovăz, cocos, soia, etc.)
- 1 banană
- 1 cană de fulgi de ovăz
- Scorțișoară după gust
- Fructe roșii – afine/căpșuni/zmeură
- Opțional: o lingură de miere sau sirop de curmale/agave/arțar
Preparare:
1. Se pune o tigaie pe foc la încălzit. Dacă e tigaie clasică și se lipesc alimentele de ea, se unge puțin cu ulei (o linguriță).
2. Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă 1 minut, după care se toarnă compoziția în tigaie ca pentru clătite – din compoziție ies aproximativ 4 clătite.
3. Se lasă 1-2 minute pe fiecare parte și se servesc la sfârșit cu fructe proaspete și eventual cu puțină miere sau sirop dulce.