Beneficiile fructului de avocado

Beneficiile fructului de avocado

M-am trezit gândindu-mă la avocado. A trecut relativ puțin timp de când l-am descoperit. Mult timp l-am consumat pur și simplu pentru că îmi place. Apoi, am început să citesc despre beneficiile pe care le aduce organismului. Acum aproape mă fascinează. Pare să nu existe boală cronică care să nu fie influențată pozitiv de acest fruct.

Cum îmi place să îl consum?

Cred că îl prefer crud, fără să îl amestec cu nimic, pe o felie de pâine de secară prajită.

Ce îmi evocă avocado?

Vitamine, minerale, fibre solubile și insolubile, antioxidanți, fitosteroli… ordinea este aleatorie, toate împreuna îi conferă calități de netăgăduit. Poate cel mai important lucru pe care îl pot spune despre avocado este că reprezintă o combinație unică de fitosteroli, carotenoizi și flavonoide.

Beneficiile?

Pe lângă satisfacția gustativă? Oh, nici nu știu cu ce să încep. Fiecare dintre noi ar trebui să își facă propria listă de priorități în funcție de propria listă de afecțiuni. Sper dinsuflet să aveți și voi una singură, ca și mine, ″afecțiunea” înaintării în vârstă.

Avocado conține o listă impresionantă de compuși antioxidanți și antiinflamatori. Glutationul din avocado este un antioxidant puternic, protejează celulele organismului de efectul periculos al radicalilor liberi, responsabili de îmbatranirea prematură. Vitamina C și vitamina E din avocado contribuie la reducerea oxidării LDL colesterolului. Este un aliment bogat în K cu dovedite efecte benefice în reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare prin reducerea calcifierii vaselor.

Conform Californian Avocado Comission un avocado de dimensiune medie conține 22,5g grăsimi,din care 2/3 dintre acestea sunt mononesaturate. Are un conținut redus de fructoză, ceea ce asigură o protecție a ficatului față de încărcarea grasă.

Și multe alte beneficii… Dar nu consumat ocazional, ci constant, ca parte dintr-o alimentație echilibrată.

Nu vă place?

Consumați-l sub formă de pudră care se poate adauga în salate sau shake-uri sau sub formă de suplimente. Ceea ce trebuie să întelegem este că nimic nu face minuni, nu există alimente cu puteri absolute și nici cu efect de tratament sau vindecare, tot ceea ce oferim organismului are importanță. La fel de important este și raportul între ele. Știu că este complicat…încerc zi de zi să aflu mai multe și să vi le împărtășesc.

Dr. Adina Trandafir, Clinica Nutriscience®

Doctor în genetică
Consilier nutrițional și specialist în siguranță alimentară    
           

Leave a Comment